Váratlanul Afganisztánba utazott Bush felesége

Vágólapra másolva!
Előre be nem jelentett látogatásra Afganisztánba utazott George Bush amerikai elnök felesége. Laura Bush megnézte a bamijáni Buddha-szobrok helyét és néhány építkezést, majd az afgán elnökkel is találkozik. Az utazással a csütörtökön Párizsban kezdődő, Afganisztánnak adományokat gyűjtő konferenciára készül Bush neje.
Vágólapra másolva!

Afganisztánba utazott Laura Bush, George Bush amerikai elnök felesége vasárnap, egy előre be nem jelentett látogatásra. A first lady többek között találkozik Hamid Karzai afgán elnökkel is. Laura Bush Kabulból helikopterrel Bámijánba repült, ahol megnézte annak a hegyoldalba vájt két, gigantikus méretű, 1500 éves Buddha-szobornak a megmaradt talapzatát, amelyet az Afganisztánt korábban uraló tálibok pusztítottak el 2001-ben. A tálibokat az év végén űzték el a hatalomból, amerikai közreműködéssel.

Bush felesége Bámijánban felkeresett egy új-zélandiak által működtetett tartományi újjáépítései csoportot, valamint egy rendőrkiképző központot. Laura Bush egynapos látogatásán több folyamatban lévő építkezés helyszínére is ellátogat.

A first lady részt vesz, és felszólal azon az adományozó konferencián, amelyet csütörtökön Párizsban rendeznek Afganisztán megsegítéséről. Az afgán kormány 50,1 milliárd dolláros fejlesztési és újjáépítési tervet terjeszt a részvevők elé.