Halottja is van a görögországi földrengésnek

Vágólapra másolva!
Két ember életét vesztette az erős földrengésben, amely vasárnap rázta meg a Peloponnészosz-félszigetet. Európán belül Görögországban a leggyakoribb a szeizmikus tevékenység.
Vágólapra másolva!

Erős, Richter-skála szerint 6,5-es fokozatú földrengés rázta meg vasárnap délután a dél-görögországi Peloponnészosz-félszigetet. A belügyminiszter szerint két ember meghalt, a - jórészt könnyű - sérültek száma harminchét, öten pedig egy összeomlott ház romjai alatt rekedtek.

A rengés fészke 10 kilométerrel a föld felszíne alatt, epicentruma pedig Athéntól 205 kilométerre nyugatra, a félsziget északi részén fekvő Pátra város közelében volt az athéni földrengéstani kutatóintézet tájékoztatása szerint.

Helyi idő szerint 15 óra 25 perckor mozdult meg a föld. A legerősebben a Peloponnészosz-félsziget északi és nyugati részén, de az ország közepén, Athénban és Lamíában is érezni lehetett a földrengést. Kisebb anyagi károk keletkeztek, több régi ház megrongálódott vagy összedőlt Pátrában és több faluban. A félsziget lakosai közül sokan ijedtükben az utcákra tódultak.

Az európai országok közül Görögországban a legerősebb a szeizmikus tevékenység: a kontinensen tapasztalt földmozgások fele itt következik be.