Megölték a BBC tudósítóját Afganisztánban

Vágólapra másolva!
Vasárnap megtalálták a BBC tudósítójának holttestét, akit szombaton raboltak el Afganisztánban. Májusban az afgán televízió munkatársát is meggyilkolták.
Vágólapra másolva!

Elrabolták és meggyilkolták a BBC brit televízió egyik afganisztáni tudósítóját - jelentette be vasárnap az afgán újságíró-szövetség. A tudósítót szombat délután rabolták el a déli Hilmend tartományban, és vasárnap találták meg a holttestét Laskargáh tartományi főváros közelében - közölte a független afgán újságírók szövetségének elnöke. Május közepén az afgán televízió tudósítóját szúrták le Heratban, miután halálosan megfenyegették, hogy hagyja el a várost.

Vasárnap Hoszt tartományban, Afganisztán keleti részén egy rajtaütésben tálib felkelők megöltek egy kerületi kormányzót és két emberét. A délnyugati Gazni tartományban egy konvojt támadtak meg a tálibok, és tizenegy rendőrrel végeztek. Az északkeleti Kunár tartományban egy rendőrt az őrhelyén lőttek agyon. Az északi Kunduz tartományban egy öngyilkos merénylő három civilt sebesített meg.