Tanárokat is elfogtak a pedofilok után kutató ausztrálok

Vágólapra másolva!
Rendőrök és tanárok is vannak a 70 gyanúsított között, akiket egy pedofilok után kutató nyomozás során vettek őrizetbe Ausztráliában. A vizsgálat rávilágított arra is, milyen módszerekkel dolgoznak a gyerekek szexuális bántalmazását megörökítő fotók terjesztői.
Vágólapra másolva!

Az ausztrálok az Interpol kezdeményezésére indították a nyomozást fél évvel ezelőtt. Az Interpol az után kezdeményezte a nemzetközi akciót, hogy egy hacker feltett 99 pedofil fényképet egy európai honlapra.

Az ausztrál nyomozók 2800 olyan internetes címet derítettek fel az országban, amelynek azonosítani tudták a pedofíliával gyanúsítható tulajdonosát - közölte Mick Keelty, az ausztrál szövetségi rendőrség vezetője. Több mint egymillió pedofil fényképre bukkantak, köztük olyanokra is, amelyeken csecsemők láthatók.

Az őrizetbe vettek között vannak rendőrök és tanárok is a híradások szerint - derül ki a BBC beszámolójából. Mick Keelty közölte, hogy a nyomozás folytatódik, és további letartóztatásokra lehet számítani.

A BBC tudósítója szerint a nyomozás rávilágított arra is, hogyan tevékenykednek a pedofilok. A képeket csak rövid időre teszik fel egyébként törvényes honlapokra, majd riasztják egymást erről chatszobákban. A letöltést pedig már sokszor mobiltelefonokkal hajtják végre - teszi hozzá a BBC.