Ötvenezer filmtekercs égett el a hollywoodi tűzben

Vágólapra másolva!
Hétfőre sem sikerült megfékezni a hollywoodi Universal stúdiókban vasárnap kitört tüzet. A 162 hektáron pusztító tűzben több film díszlete és közel 50 ezer film tekerecs égett el.
Vágólapra másolva!

Továbbra sem sikerült teljes egészében megfékezni az hollywoodi Universal stúdiókban vasárnap kitört tüzet. Egyelőre nem lehet tudni, hogy mi okozta a tüzet a 162 hektáros területen, az azonban már bizonyos, hogy az anyagi kár több millió dollárra tehető. Több tűzoltó szenvedett könnyebb sérüléseket, a stúdiókat látogató turisták közül azonban senki nem sérült meg.

Megsemmisült a lángokban többek között a Vissza a jövőbe híres tere, benne a toronyórával, amelynek fontos szerepe volt a főhős, Michael J. Fox időutazásában. Elpusztult egy mechanikusan mozgatott King Kong-makett, és több londoni és New York-i utcadíszlet. A tűz martaléka lett Clint Eastwood legutóbbi filmjének, az Elcserélt gyereknek (Changeling) forgatási színe. Súlyos károk keletkeztek a Universal archívumában is: mintegy 40-50 ezer videó, és filmtekercs égett el, szerencsére mindegyikről készült korábban másolat.


Az Universal stúdió épülete

Ez volt 1990 óta már a második tűzvész a Universal stúdiókban. A 18 évvel ezelőtti ügyben bebizonyosodott egy biztonsági őr bűnössége, akit négy évi börtönre ítéltek gyújtogatás címén.