Lezuhant egy teherszállító gép Cseljabinszknál

Vágólapra másolva!
Lezuhant egy An-12 típusú teherszállító repülőgép a cseljabinszki repülőtér közelében hétfőn kora este, a fedélzetén kilenc főnyi személyzettel.
Vágólapra másolva!

Az orosz közlekedési minisztérium közlése szerint a gép Cseljabinszkból szállt fel, majd pilótája jelentette a repülésirányítóknak, hogy füst hatol a kabinba, és kényszerleszállást hajt végre a repülőtéren. Ezt követően nem lehetett érintkezésbe lépni vele. A rendkívüli helyzetek minisztériumának képviselője elmondta: a gép kétszer is megpróbált leszállni, s másodjára a földbe ütközött.

Dmitrij Medvegyev elnök mély részvétet fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, és utasítást adott, hogy a szerencsétlenség okát bizottság vizsgálja ki.

A helyszínen megtalálták a gép egyik "fekete dobozát", azt, amely a repülési adatokat rögzíti. A pilótafülkében elhangzó beszélgetéseket rögzítő dobozt késő este még keresték.

A legfőbb ügyészség mellett működő nyomozati bizottság büntetőeljárást - és ennek értelmében nyomozást - indított a közlekedés biztonsága és a légi közlekedés biztonsági szabályainak több áldozatot követelő megsértése gyanújával.

Helyszíni jelentések szerint a balesetnek nincs túlélője.