Túlélte a mexikói cápatámadást a szörfös

Vágólapra másolva!
Szörfösre támadt egy cápa Mexikó csendes-óceáni partjainak közelében. Az amerikai turista túlélte a támadást. Az elmúlt egy hónapban azonban ugyanezen a környéken két másik szörfössel is cápa végzett.
Vágólapra másolva!

A 49 éves floridai Bruce Grimes szombaton 300 méterre volt a Playa Linda nevet viselő strandtól, amikor megtámadta egy három méteres cápa. Jobb alkarján öt helyen is sérülések keletkeztek, ezeket kórházban látták el.

Egy 24 éves amerikai turistát április végén, egy 21 éves mexikói egyetemistát pedig pénteken ért halálos cápatámadás. Mindketten Zihuatanejo város közelében fekvő strandokon szörföltek, csakúgy mint Grimes.

Már az áprilisi tragikus eset nyomán nagy cápavadászatokat rendeztek a térségben, attól tartva, hogy a cápaveszély miatt visszaesik az idegenforgalom. Tucatnyi tengeri ragadozót tettek ártalmatlanná, de a jelek szerint így sem vált biztonságossá a térségben a tengeri fürdőzés, illetve sportolás. Szakértők szerint a klímaváltozás miatt megváltoztak a tengeri áramlatok, és hideg áramlatok sodorhatják a cápákat a partok irányába.