Földrengés rázta meg Kolumbiát

Vágólapra másolva!
A Richter skála szerinti 5,5-es erejű földrengés rázta meg Kolumbiát. Három ember életét vesztette, nyolcan pedig megsérültek a földmozgások miatt. A fővárosban pánik tört ki.
Vágólapra másolva!

A nyílt végű Richter-skála szerint 5,5-es erejű földrengés volt Kolumbia középső részén. Három ember életét vesztette, nyolcan megsérültek. Kora délután mozdult meg a föld, a rengés a fővárost, Bogotát is érintette. A 40 másodperces rengés epicentruma Bogotától 54 kilométerre kelet-délkeleti irányban, egy El Calvario nevű településnél volt, fészke pedig 3,5 kilométerre a föld felszíne alatt - közölte az amerikai Földtani Megfigyelő Intézet (GS).

A földrengés következtében elektromos vezetékek szakadtak le és más anyagi károk is keletkeztek. Rövid időre megszakadt a telefon-szolgáltatás, a segélyhívók sem működtek. A hétmillió lakost számláló Bogotában pánikba esett a lakosság, és a sűrű eső ellenére is emberek ezrei tódultak az utcákra, amikor megmozdultak az épületek és a berendezési tárgyak. Diego Palacio, polgári védelemért felelős miniszter annyit közölt, hogy három ember a természeti csapás által okozott közlekedési balesetben halt meg.