Földrengéssel riogatókat vettek őrizetbe Kínában

Vágólapra másolva!
Unalmában riogatott fölédrengéssel az a két kínai férfi, aki a rémhírrel pánikot okozott egy kollégium több száz lány lakója körében. A kínaiak többsége komolyan tart a tragikus földrengés megismétlődésétől. A két férfit a hatóságok őrizetbe vették.
Vágólapra másolva!

Őrizetbe vett a kínai rendőrség két férfit, akik földrengésre figyelmeztető álriasztással pánikot okoztak egy kollégium több száz lány lakója körében - jelentette csütörtökön az Új Kína hírügynökség. A két férfi május 15-én hajnalban - három nappal a délnyugat-kínai Szecsuán tartománybeli pusztító földmozgás után - az északnyugati Kansu tartomány egyik diákotthonát telefonon figyelmeztették, hogy tíz percen belül földrengés várható.

A hírre több mint négyszáz diáklány rohant ki rémülten a létesítmény sportpályájára, ahonnan csak a hatóságok hosszas győzködése után tértek vissza az épületbe. A rendőrségi nyomozás kiderítette, hogy a két elkövető egy ingatlankezelő cég alkalmazottja, akik kormányzati tisztviselőknek adták ki magukat. Tettüket azzal indokolták, hogy unatkoztak munka közben. A szecsuáni földrengést mindeddig több száz utórengés kísérte, ezért a kínai lakosság nagy része komolyan tart újabb pusztító természeti csapástól.