Szitává lőtték egy mexikói drogbáró fiát

Vágólapra másolva!
Negyven bérgyilkos nyitott tüzet és ölte meg egy hírhedt mexikói drogbáró fiát. Idén már 1100 halottja van a mexikói drogcsempészbandák összecsapásainak. 
Vágólapra másolva!

Egy rivális bűnszövetkezet bérgyilkosai szitává lőtték a mexikói körözési listák élén álló drogbáró, Joaquin "Köpcös" Guzman fiát és annak két társát. Hétvégi mexikóvárosi lapjelentések szerint 40 fegyveres nyitott tüzet Edgar Guzmanra és másik két férfira, amint azok leparkoltak páncélozott kisteherautójukkal egy bevásárlóközpontnál a Mexikó északnyugati részén fekvő Culiacan városban. A rendőrség 500 töltényhüvelyt szedett össze a helyszínen, a tettesek furgonokkal menekültek el.

"Köpcös" Guzman, a nagyhatalmú Sinaola kartell vezetője 2001-ben szökött meg egy szigorított őrizetű börtönből, s azóta is háborúban áll más kábítószercsempész bandákkal, főleg azzal, amelynek székhelye az amerikai határon fekvő hírhedt Ciudad Juarez városban van. A drogkartellek a kokain és a marihuána Egyesült Államokba vezető, busásan jövedelmező csempészútvonalaiért vívnak gyilkos háborút egymással és a biztonsági erőkkel.

Felipe Calderón mexikói elnök több tízezer katonát, illetve rendőrt vezényelt ki a drogcsempészbandák felszámolására, de minden eredmény nélkül. Tavaly több mint 2500 emberéletet követelt Mexikóban a drogháború, amelynek idén már eddig 1100 halottja van.