Börtönbandák estek egymásnak Hondurasban

Vágólapra másolva!
Legkevesebb tizennyolc ember halt meg abban a zavargásban, amely egy hondurasi börtönben tört ki szombaton. A közép-amerikai országban az elmúlt néhány napban ez volt a második ilyen jellegű összetűzés - írja a BBC.
Vágólapra másolva!

A hondurasi rendőrség emberei legkevesebb tizennyolc embert öltek meg egy börtönlázadás során - írja szombaton a BBC. A fővárosi központi börtön hivatalnokai szerint a rendőrséget egy rabok között kitört heves összecsapás leveréséért hívták segítségül, miután a tegucigalpai fegyintézetben egymásnak estek a börtönbandák.

A közép-amerikai országban az elmúlt néhány napban ez volt a második ilyen jellegű összetűzés. A brit lap szerint múlt héten kilenc elítélt halt meg a San Pedro Sula városában történt börtönlázadás során. A lázadásokat fegyintézetek a túlzsúfoltságával és az egymással rivalizáló bandák erőszakosságával magyarázzák.

A mostani lázadásban a San Pedro Sulából néhány órával korábban átszállított 31 elítéltre támadtak rá lőfegyverrel és késekkel cellatársaik. A londoni székhelyű King's College börtönstatisztikákkal foglalkozó intézete szerint a hondurasi fegyintézetek kihasználtsága 140 százalékos.