Iraki kurd táborokat támadott a török légierő

Vágólapra másolva!
A Kurdisztáni Munkáspárt észak-iraki táborait támadta nagy erőkkel a török légierő. Ankara szerint polgári települéktől távol vetik be gépeiket, a szervezet vezetőire vadásznak.
Vágólapra másolva!

A török légierő gépei csütörtök éjszaka támadást indítottak a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) észak-iraki táborai ellen - közölte az Anatolia török közszolgálati hírügynökség. A csapásban számos harci repülőgép vesz részt. A légi hadművelet nem sokkal éjfél előtt kezdődött, és pénteken hajnalban is folytatódott.

Török katonai források szerint legkevesebb 30 gépet vetettek be a támadássorozatban, amely a Kandil-hegység térsége ellen irányul. Ankarában nyomatékosan hangsúlyozták, hogy a csapásmérések polgári településektől távoli körzetekben zajlanak, a célpontok pedig a PKK vezető beosztású tagjai.

A török hadsereg februárban nagyszabású támadást hajtott végre a két ország határvidékén. Ankara a PKK-t 40 ezer ember haláláért teszi felelőssé. A kurd szervezetet az Egyesült Államok és az Európai Unió egyaránt terroristaként tartja számon.