Két öngyilkos merénylő robbantott Irakban

Vágólapra másolva!
Több mint harmincan meghaltak, több tucatnyian pedig megsebesültek, amikor két öngyilkos merénylő felrobbantotta magát egy Bagdadtól északra fekvő településen. Miután az egyik merénylő robbantott, társa megvárta, hogy emberek rohanjanak oda segíteni a sebesülteken, és akkor hozta ő is működésbe a testére erősített szerkezetet.
Vágólapra másolva!

Két öngyilkos merénylő testére erősített pokolgéppel csütörtökön harmincegy embert megölt, több mint hatvanat pedig megsebesített Bagdadtól északra, egy kereskedelmi negyedben. Az iraki hadsereg egyik tisztviselőjének tájékoztatása szerint a Dijála tartományban lévő Balad Ruz településen történt merényletben a második támadó akkor hozta működésbe a nála lévő robbanószerkezetet, amikor az emberek az első robbanásban megsebesültek segítségére siettek.

A kereskedelmi negyedben igen nagy volt a forgalom, a helyszín közelében esküvői menetben részt vevő autókat díszítettek fel. Irakban hagyományosan csütörtökön tartják az esküvőket. Dijála tartomány továbbra is Irak egyik legveszélyesebb része, ahol az amerikai és iraki fegyveres erők az elmúlt hónapokban katonai műveleteket hajtottak végre az al-Kaida-fegyveresek ellen.

A merényletek azt mutatják, hogy továbbra sem nyugodt a helyzet a fővárostól északra, miközben a figyelem az utóbbi időben inkább azokra a harcokra összpontosult, amelyek Bagdadban és a déli országrészben dúltak a biztonsági erők és a síita Mahdi Hadserege között.