Tűzvész pusztít a Kanári-szigeteken

Vágólapra másolva!
Eddig közel 500 hektár erdő égett le a Spanyolországhoz tartozó Kanár-szigeteken - közölték a hatóságok vasárnap. A tűzvészben egy lakóház porig égett, tizenegy személy füstmérgezést szenvedett. Sok helyen megszakadt az áramszolgáltatás, és nem működtek a telefonok.
Vágólapra másolva!

Közel 500 hektárnyi erdő áll lángokban a Kanári-szigetekhez tartozó Gomera szigetén, ahol az erdőtűz miatt több száz embert kitelepítettek otthonaikból - közölték vasárnap a spanyol hatóságok. Egy lakóház porig égett, tizenegy személy füstmérgezést szenvedett. Sok helyen megszakadt az áramszolgáltatás, és nem működtek a telefonok, mert a tűzben megrongálódtak a vezetékek. A kitelepített lakosokat egy banánültetvényhez tartozó vásárcsarnokokban, illetve nyaralókban helyezték el ideiglenesen.

A nagy forróságban és az erős szélben több helyen is felcsaptak a lángok a 23 ezres népességű, sűrűn lakott sziget északi részén, egyes helyeken előfordult, hogy órákon keresztül nem tudták megfékezni a tüzet. Az oltásban mintegy kétszáz tűzoltó és önkéntes segítő vesz részt, illetve közel száz katona repülőgépekkel és helikopterekkel segíti a munkálatokat. A tűzvész az UNESCO-világörökség részét képező, egyedülálló eső- és babérerdeiről ismert Garajonay nemzeti parkot is fenyegette, ám a tűzoltóknak itt sikerült megfékezni a lángokat.