Futni hagyta a kalauz a bliccelő Tony Blairt

Vágólapra másolva!
Több utas panaszt tett, miután tanúi voltak, hogy egy kalauz elengedi a jegy nélkül vonatozó Tony Blairt. A volt brit kormányfőnél pénz sem volt, hogy kifizesse a büntetést, a testőrei pedig hiába akarták kisegíteni.
Vágólapra másolva!

Érvényes jegy nélkül utazott vonaton Tony Blair volt brit kormányfő, mégsem kellett büntetést fizetnie - írta a The Daily Mail szerdán. A menetjegyet egy expresszvonat első osztályán kérték az 54 éves politikustól. Blairnek nem volt jegye, ráadásul készpénz vagy hitelkártya sem volt nála, hogy vegyen egyet. Testőrei rögtön jelezték, hogy kifizetik helyette a 24,5 fontot - 7600 forintot-, de a kalauz elhárította a felajánlkozást, és büntetés nélkül elengedte a bliccelőt.

Az eset hétfőn történt a londoni Heathrow repülőtérre tartó expresszen, Blair utána elrepült az Egyesült Államokba előadást tartani. Több utas panaszt tett a vasúttársaságnál, amiért rendhagyó bánásmódban részesítették a volt miniszterelnököt.

"Nem igazságos, hogy kivételeznek vele. Ki kellene küldeni neki a számlát a büntetésről" - nyilatkozta az egyik panaszos a The Daily Mailnek. A lap szerint a Heathrow Expressnél vizsgálják az esetet. Blair szóvivője útján azt közölte, hogy szívesen vett volna jegyet a helyszínen, és még most is nagyon szívesen fizetne.

Tony Blair 2007 júniusában mondott le a miniszterelnöki tisztségről, és azóta csak az előadásaival nagyjából félmillió fontot keresett. Két pénzügyi óriáscéghez, a JP Morgan befektetési bankhoz és a svájci Zurich biztosítótársasághoz is elszegődött tanácsadónak, összesen évi kétmillió font javadalmazásért.

A repülőteret a belvárossal összekötő 27 kilométeres Heathrow Express vasútvonalat Tony Blair személyesen avatta fel még 1998-ban.