Adócsalással vádolják Berlusconi cégének vezetőjét

Vágólapra másolva!
Bíróság elé áll adócsalád vádjával a Silvio Berlusconi tulajdonában álló egyik médiavállalkozás vezetője, Fedele Confalonieri. A miniszterelnöki széket hamarosan harmadszor is elfoglaló Berlusconi ellen is indultak már korábban eljárások, de azok vitatott körülmények között megszűntek.
Vágólapra másolva!

Adócsalás címén vádat emeltek Fedele Confalonieri, a Silvio Berlusconi tulajdonában lévő Mediaset olasz tévébirodalom elnöke ellen Milánóban - számolt be róla szerdán az ANSA olasz hírügynökség.

Confalonierit filmek vetítési jogának megvásárlásával kapcsolatos, 2001-2003 közötti pénzügyi visszaélésekkel vádolják. A pert október 21-ére tűzték ki. A Mediaset-elnök tagadja a vádat.

A Mediaset a Fininvest holding tulajdonában van, amely Silvio Berlusconi érdekeltésébe tartozik. Berlusconi az április 13-14-i választás megnyerésével hamarosan újra elfoglalhatja a miniszterelnöki széket.

Korábban már kétszer volt kormányon, és ellene is indultak büntetőeljárások korrupció gyanújával, végül azonban ezeket megszüntették, miután miniszterelnöksége alatt számára kedvező módon változtak a jogszabályok.