Egy netezőé lehetett a Magyarország nélküli térkép

Vágólapra másolva!
A Ján Slota vezette radikális szlovák Nemzeti Párt honlapján feltűnt, Magyarország területét Szlovákia és Ausztria között felosztó térképet az oldal regisztrált olvasói közül bárki feltehette. A párt honlapja szerint a moderátorok nem vállalnak felelősséget a vitafórumban szereplő hozzászólásokért.
Vágólapra másolva!

Egy regisztrált olvasók számára fenntartott vitafórumban szerepelt a Magyarország nélküli térkép a magyarellenességéről ismert Ján Slota vezette radikális szlovák Nemzeti Párt (SNS) honlapján. Egyik olvasónk hívta fel erre az [origo] figyelmét, miután április 16-án az MTI híre alapján beszámoltunk a térkép létezéséről, melyen Ausztria határai a Dunáig érnek, a többi terület pedig Szlovákiához tartozik. Az SNS később eltávolította honlapjáról a térképet.

A párt internetes oldalán már törölték azt a vitafórumot is, melyben a térkép szerepelt. A honlapon viszont elérhető egy beszámoló, miszerint az SNS azt mondta a szlovák TASR hírügynökségnek, hogy a vitafórumba bárki beírhat.

A honlapra való regisztráláshoz kiadott szabályzat szerint a moderátorok, adminisztrátorok nem vállalnak felelősséget a vitafórumon szereplő bejegyzések tartalmáért, viszont törölhetik azokat. A szabályzat kimondja többek között azt is, hogy a hozzászólás nem lehet sértő.