Elítéltek egy feminista újságírót Iránban

Vágólapra másolva!
Hat hónap börtönre és tíz korbácsütésre ítéltek egy feminista újságírót Iránban a "közrend megzavarása" miatt. A büntetés végrehajtását két évre felfüggesztették.
Vágólapra másolva!

Naszrin Afzali 2007 márciusában részt vett egy csoportosulásban a teheráni forradalmi törvényszék előtt, ahol feministák perében hirdettek ítéletet - mondta el az újságíró ügyvédje az Etemad Melli című reformista napilapnak. A bíróság ezért most elmarasztalta, és hat hónap börtönre, valamint tíz korbácsütésre ítélte. A büntetés végrehajtását két évre felfüggesztették

A nőt annak ellenére büntették meg, hogy a bíróságon kijelentette: újságíróként volt jelen a törvényszék előtt, hogy tudósítson a nőmozgalom öt tagjának peréről. Az öt nőt azért vontak felelősségre, mert 2006 júniusában részt vett egy gyűlésen - tette hozzá az újságíró ügyvédje.

Az iráni hatóságok az utóbbi időben több harcos feministát is őrizetbe vettek, többen közülük most is börtönben vannak. Afzali tagja az Egység Megszilárdításának Irodája elnevezésű reformista diákszervezetnek is.