Kétszer is leállt Franciaországban a szuperexpressz

Vágólapra másolva!
Közel 650 utas vesztegelt egy műszaki hiba miatt több órán keresztül péntekről szombatra virradó éjszaka Franciaország északi részén, a Londont Nyugat-Európával összekötő Eurostar szuperexpresszen.
Vágólapra másolva!

A meghatározatlan jellegű hiba miatt lerobbant szerelvényről az utasok Lille-ben egy másik vonatra szálltak át. Ez utóbbi később a nyílt terepen, távol minden nagyobb településtől és pályaudvartól, ugyancsak elakadt.

A hiba oka ismeretlen. A vasúti rendőrség és tűzoltók siettek a helyszínre, de szerencsére nem történt semmilyen incidens. Az utasok elszállítására reggel négy órára egy harmadik szerelvény érkezett. Ezzel már nem történt semmilyen hiba és helyi idő szerint reggel hét órára megérkezett Párizsba. Az első szerelvény péntek este - helyi idő szerint - 20 óra órakor indult Londonból.

Az utasok később azt rótták fel a francia vasúttársaságnak, hogy nagyon kevés információval szolgált a történtekről, ami pedig elhangzott az is többnyire franciául. Voltak, akik pánikba estek a történtek hatására - mondta el egy utas. Az Eurostar-szerelvények óránként 300 kilométeres sebességgel haladnak. A London és Párizs közötti 500 kilométeres távolságot alig 2 óra 15 perc teszik meg, normális esetben.