Megúszta a börtönt a pedofil katari herceg

Vágólapra másolva!
Hiába ítélte egy prágai bíróság több éves börtönre a katari herceget kiskorú lányok megrontásáért, egy napot sem töltött le büntetéséből, miután kiadták hazájának, hogy ott tölthesse le büntetését. A gazdag arab állam hatóságai úgy találták, a sejk fia már kellőképpen megbűnhődött. Csehországban lehet, hogy újra előveszik az ügyet.
Vágólapra másolva!

Büntetlen maradt saját hazájában a katari herceg, akit Csehországban kiskorú lányok megrontása miatt két és fél év börtönre ítéltek. Hamad bin Kalifa asz-Szani sejk 45 éves fiát, Hamid Szanit herceget a prágai hatóságok azzal a feltétellel adtak ki 2005-ben a dúsgazdag olajtermelő kis arab országnak, hogy ott is bíróság elé állítják. Mivel ez nem történt meg, elképzelhető, hogy Csehországban újra megnyitja az ügy aktáját - írta a Právo című prágai lap.

Hamid Szanit a kilencvenes években utazási irodát nyitott Prágában és gyakran tartózkodott a cseh fővárosban. 2005-ben egy prágai kerületi bíróság első fokon 2,5 év szabadságvesztésre ítélte a Prágában lakó herceget, miután bebizonyosodott, hogy a sejk a cseh fővárosban 12-15 éves lányokkal tartott fenn tiltott szexuális kapcsolatokat.

A gazdag arabot egy fiatal lány szülei jelentették fel, mire a hatóságok figyelni kezdték a sejk Moldva-parti luxuslakosztályát. Az így szerzett bizonyítékok alapján letartóztatták őt és felhajtónőit is, akik jó kereseti lehetőséget ígérve az utcán szólítottak le a kislányokat. A fiatal lányok fejenként 2000 koronát kaptak alkalmanként, míg a felhajtók markát 1000 korona ütötte.

A lap megszerezte és lefordíttatta a katari ügyészségnek a herceg ügyében hozott felmentő határozatát, amely meg sem említi az elkövetett bűncselekményt, de megállapítja, hogy a Csehországban első fokon meghozott ítélettel és az ottani fogságban eltöltött 11 hónappal Szanit herceg kellőképpen megbűnhődött.

A herceg ezzel szemben mindössze 8 napot töltött őrizetben, miután - a csehországi bíróságok állásfoglalása ellenére - Pavel Nemec akkori igazságügyi miniszter engedélyezte kiadását. Csehországi bíróságok az igazságügy-minisztert hibáztatják a történtekért, a legfelsőbb bíróság azonban arra a megállapításra jutott, hogy Nemecnek jogában állt a herceg kiadása mellett dönteni.