Pokolgépet robbantott az ETA Bilbaóban

Vágólapra másolva!
Három rendőr megsérült a baszkföldi Bilbaóban, mikor csütörtök hajnalban felrobbant egy táskába rejtett pokolgép. A merényletet az ETA terrorszervezet vállalta magára.
Vágólapra másolva!

Robbantásos merényletet követett el az ETA terrorszervezet csütörtökön a baszkföldi Bilbaóban, a kormányzó Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) helyi irodaháza előtt, jelentős anyagi kárt okozva.

A táskába rejtett pokolgép hajnali 6 órakor robbant fel. Könnyebben megsérült három rendőr, akik az érintett La Pena negyed lezárásában vettek részt, miután a hatóságokat egy névtelen telefonáló fél órával korábban értesítette a robbantásról, egyúttal a baszk szeparatista szervezet nevében vállalta a terrorcselekményt.

A ETA több mint nyolcszáz embert ölt meg az elmúlt négy évtizedben a Baszkföld Spanyolországtól való elszakadásáért elkövetett fegyveres terrorcselekményeiben. A gerillacsoport legutóbb március 7-én hajtott végre egy gyilkos támadást, amikor - két nappal a parlamenti választások előtt - mondragóni háza előtt lelőtték Isaías Carrasco 42 éves szocialista politikust, a városi tanács korábbi tagját. A támadást az ETA április 1-jén vállalta magára.