Hajtóvadászat a riói drogcsempészek ellen

Vágólapra másolva!
Kilencen meghaltak Rio de Janeiro egyik nyomornegyedében, ahol összecsaptak egymással a rendőrök és a kábítószer-csempészek. Az iskolákban elmaradt a tanítás, az üzletek ki sem nyitottak. Tavaly 1260 emberrel végzett a brazil rendőrség a szervezett bűnözés elleni küzdelemben.
Vágólapra másolva!

Kilenc ember vesztette életét kedden Rio de Janeiro egyik északi nyomornegyedében, ahol a dél-amerikai ország különleges rendőri alakulatai kábítószer-csempészekkel csaptak össze. A lövöldözés a Vila Cruzeiro nevű favelában tört ki. A biztonsági erők razziájában 14 embert elfogtak. Hatan megsebesültek, egyikük állapota súlyos.

A rendőrség később megerősítette, hogy a halottak mindannyian drogkereskedők voltak. Kábítószert és fegyvereket, köztük két golyószórót foglaltak le akció helyszínén. A különleges egység tagjai egy páncélozott szállító harcjárművet is bevetettek a csempészek utáni hajtóvadászatban, amelyet már kora reggel megkezdtek és a koraesti órákig folytattak.

A 20 ezer lakosú negyedben az iskolákban szünetelt az oktatás, az üzletek pedig zárva voltak. A brazil rendőrség tavaly 1260 emberrel végzett a szervezett bűnözés ellen indított küzdelmében.