Al Gore állítólag visszaléptetné Clintont

Vágólapra másolva!
Bill Clinton egykori alelnöke, Al Gore és Jimmy Carter korábbi demokrata elnök a Fox News hírcsatorna szerint arra akarja rábírni Hillary Clintont, hogy lépjen vissza a demokrata elnökjelöltségért folyó versenytől.
Vágólapra másolva!

Carter és Gore állítólag megbeszélést tartottak arról, hogy a volt first lady értésére adják: vissza kell lépnie a Demokrata Párt novemberi választási győzelme érdekében. Arról még nem született megállapodás, hogy együtt vagy külön-külön fejtik majd ki véleményüket, és arról sem, mikor.

Carter és Gore - eddig egyikük sem támogatta egyik aspiránst sem - állítólag kétféleképpen juttathatja el üzenetét Hillarynek. Vagy magántalálkozón igyekeznek meggyőzni őt, vagy együtt, nyilvánosan bejelentik, hogy Obama jelöltségét támogatják. Ez a lépés minden bizonnyal az afroamerikai szenátor oldalára állítja majd a szuperdelegátusok többségét. Közöttük, bár egyre zsugorodó különbséggel, még mindig Clinton vezet.

Barack Obama magabiztosan vezeti a küldöttgyűjtési versenyt a nyár végi jelöltállító konvencióra. A CNN adatai szerint az illinois-i szenátor eddig 1631, míg a New York-i szenátor asszony 1488 delegátust tudhat maga mögött. Elemzők szerint a volt first ladynek alig van esélye arra, hogy behozza vetélytársa előnyét.

A Gallup legfrissebb felmérése szerint a demokrata szavazók körében országosan Obama 51-40 arányban vezet Clinton előtt. Az összes választó körében, ha ma rendeznék meg az elnökválasztást, Obama és John McCain szenátor, a reménybeli republikánus elnökjelölt közül előbbi nyerne 46-43 arányban, Clinton 46-45 arányban győzné le McCaint.