Kivonultak a Gázai övezetből az izraeliek

Vágólapra másolva!
Gyerek áldozata is van a palesztin milicisták és az izraeli hadsereg legutóbbi gázai összecsapásainak. Az izraeli erők bevonulásuk után egy nappal elhagyták a területet.
Vágólapra másolva!

Kivonultak a Gázai övezetből szombat hajnalban azok az izraeli katonák, akik egy nappal korábban bevonultak oda, és hadműveletet hajtottak végre - közölték egybehangzóan izraeli és palesztin források. A harcoknak a legfrissebb adatok szerint hét palesztin halálos áldozata van, köztük egy 10 éves gyerek.

A hadsereg harckocsikkal hatolt be az övezet középső részébe, az el-Bureidzs menekülttábortól nyugatra, és ott összecsapott palesztin fegyveresekkel. Palesztin források pénteken úgy számoltak be a behatolásról, hogy tíz harckocsi és két buldózer nyomult be a területre, majd tűzharc alakult ki az izraeli katonák és palesztin fegyveresek között. Bevetették az izraeli légierőt is.

A nap folyamán egy légicsapás megölte az iszlamista Hamász két harcosát, később harckocsik tüzében halt meg négy palesztin, köztük egy 10 éves gyerek. Szombatra meghalt egy súlyosan sebesült palesztin fegyveres, további 27 sebesült palesztint pedig kórházban ápolnak - közölték palesztin egészségügyi források.