Zimbabwében betiltották a gyűléseket

Vágólapra másolva!
A rendőrségnek nincs elég embere a rendezvények biztosításához, és egyébként sincs ok a demonstrálásra - erre hivatkozva tiltották be Hararéban a politikai gyűléseket. Zimbabwében még mindig késik a március 29-i választások eredményének kihirdetése.
Vágólapra másolva!

Betiltotta a politikai gyűléseket a rendőrség Zimbabwe fővárosában, Hararéban arra hivatkozva, hogy "nincs semmi ok a demonstrálásra, hiszen nemrég tartottak választásokat" - közölte a rendőrség pénteken.

Az állami rádió jelentése szerint a rendőrség szóvivője arra is utalt, hogy nincs elég emberük a rendezvények biztosításához, mert a legtöbb rendőr még mindig a szavazóurnák védelmét látja el, vagy különböző városokban járőrözik az esetleges erőszakos cselekmények megakadályozása érdekében.

Az afrikai országban napról napra nő a feszültség amiatt, hogy még mindig nem tették közzé a március 29-i választások hivatalos eredményeit. Morgan Tsvangirai, a Mozgalom a Demokratikus Változásokért (MDC) nevű ellenzéki párt vezetője magát nyilvánította az elnökválasztás győztesének.