Izrael behatolt a Gázai övezetbe

Vágólapra másolva!
Izraeli csapatok hatoltak be a Gázai övezetbe péntek hajnalban, azt követően, hogy csütörtök este egy légitámadás során megöltek két Hamász-milicistát. Az izraeli külügyminisztérium szerint a katonai akciókkal a szerdai palesztin fegyveres tamádásra válaszolnak.
Vágólapra másolva!

Egy izraeli katonai egység pénteken hajnalban behatolt a Gázai övezetbe. Palesztin források arról számoltak be, hogy tíz harckocsi és két buldózer nyomult be a Bureidzs menekülttábortól nyugatra, ahol tűzharc alakult ki az izraeli katonák és palesztin fegyveresek között. A behatolás és a fegyveres összecsapás hírét egy izraeli katonai szóvivő is megerősítette. Mint mondta, a palesztinok golyó- és aknazáporral fogadták az izraelieket.

Az akciót megelőzően egy izraeli légitámadás során két Hamász-milicista halt meg, ketten pedig megsérültek csütörtökön este a Gázai övezet déli részén - közölték kórházi illetékesek. A támadást Izreal ugyancsak megerősítette. A hadsereg szóvivője elmondta, hogy egy harci gép tüzet nyitott két fegyveresre Hán Junisz körzetében. Mind a négyen a radikális iszlamista szervezet katonai szárnyának, az Ezzeddín el-Kasszám Brigádoknak a tagjai voltak.

Matan Vilnai védelmiminiszter-helyettes közölte, hogy az izraeli hadsereg akcióit egy palesztin kommandó szerdai akciója miatt rendelték el. A Hamász fegyveresei akkor a Gázai övezetből próbáltak meg behatolni Izrael területére területére, és eközben megöltek két izraeli civilt.