Elfogták a szomáliai túszejtő kalózok egy részét

Vágólapra másolva!
Elfogták azoknak a kalózoknak egy részét, akik egy héttel ezelőtt elraboltak, majd pénteken szabadon engedtek 30 embert a szomáliai partoknál - jelentette be egy sajtóértekezleten a francia elnöki hivatal katonai tanácsadója.
Vágólapra másolva!

Hat kalózt sikerült elfogni, majd őrizetbe helyezték őket a francia haditengerészet egyik hajóján - mondta Edouard Guillaud altengernagy.

Jean-Louis Georgelin tábornok, a francia hadsereg vezérkari főnöke pedig arról számolt be: alig egy órával az után fogták el őket, hogy szabadon engedték túszaikat, a Ponant nevű jacht legénységét. Az emberrablók akkor már szárazföldön voltak. "Egy helikopteres akció keretében a kalózok nyomába tudtunk eredni. A művelet során a francia erők figyelmeztető és feltartóztató lövéseket adtak le, a kalózokra nem céloztak." Az egész művelet "a szomáliai hatóságok engedélyével, rendben zajlott le" - tette hozzá Georgelin tábornok.

Előzőleg maga a francia elnöki hivatal jelentette be, hogy a kalózok szabadon engedték a túszokat. A hivatal külön köszönetet mondott a francia hadseregnek és más francia intézményeknek, amelyek lehetővé tették a túszügy gyors, "incidens nélküli" lezárását.