Bombariadó volt az ungvári magyar iskolában

Vágólapra másolva!
Két órára ki kellett üríteni Ungvár egyetlen magyar középiskoláját, mert egy ismeretlen telefonáló azzal fenyegetőzött, hogy bombát robbant az épületben. A rendőrök nem találtak robbanószerkezetet, és nyomozást indítottak a fenyegető után, aki az ukrán törvények szerint hét évet is kaphat.
Vágólapra másolva!

Bombariadó miatt kellett kiüríteni kedden Ungvár egyetlen magyar középiskoláját, de a riasztás hamisnak bizonyult. Az ungvári ua-reporter.com internetes hírújság jelentése szerint egy ismeretlen telefonáló a déli órákban mobiltelefonról azt közölte az ungvári rendőrség ügyeletes tisztjével, hogy robbanószerkezetet helyeztek el a város 10. számú középiskolájában.

A rendvédelmi szervek az ungvári rendőrség parancsnokának és Kárpátalja helyettes rendőrparancsnokának a vezetésével nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre. Rövid idő alatt kiürítették az iskolaépületet, amelyben közel félezer diák és tanár tartózkodott. Az iskola helyiségeit kutyákkal átvizsgálták, de robbanószerre nem bukkantak, így két óra elteltével folytatódhatott az oktatás.

Az ismeretlen telefonáló kézrekerítésére megkezdődött a nyomozás. Ungváron az év eleje óta ez volt a negyedik bombariadó. Legutóbb, április elsején, a vasúti pályaudvart zárták le két órára, mert egy ismeretlen telefonáló robbantással fenyegetőzött. Az ukrán törvények értelmében hét évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik azt, aki tudatosan tesz valótlan bejelentést az emberek biztonságának veszélyeztetésével összefüggésben. Ha az elkövető fiatalkorú, akkor szüleivel fizettetik meg a kivonuló hatóságok költségeit.