Elismerte a cseh államfő, hogy szeretőt tart

Vágólapra másolva!
Először ismerte be a cseh államfő, Václav Klaus, hogy egy nála 38 évvel fiatalabb nővel van kapcsolata. Az elnökről és szeretőjéről már többször készültek közös fotók, de a politikus most mondott először konkrétumokat például arról, hogy miként magyarázza meg mindezt a feleségének.
Vágólapra másolva!

A 66 éves Václav Klaus cseh államfő gyakorlatilag beismerte, hogy házasságon kívüli szerelmi viszonya van egy 28 éves nővel. "Az, hogy együtt vagyunk láthatók több fotón, nem fényképésztrükk és nem is éppen véletlen" - mondta az Aha című cseh bulvárlapnak. Arra az újságírói kérdésre, hogyan magyarázza meg ezt a feleségének, így felelt: ezt nem lehet megmagyarázni, és ilyen ügyben nem is lehet megértésre számítani.

Március elején az Aha fotóriportereinek sikerült többször is lencsevégre kapniuk a koros Klaust és ifjú szeretőjét, bizonyos Petra Bednarovát közvetlenül azután, hogy az elnök letette államfői esküjét.

A lap akkor egész fotósorozatot közölt kettőjük románcáról. Mindegyiken Klaus és barátnője látható az elnöki eskütétel utáni éjszakán. Mindenesetre az egyiken az látható, amint este fél tizenegykor együtt távoznak egy prágai golfklubból, egy másikon az, amint kevéssel később belépnek egy Prága melletti luxushotelbe, egy harmadikon pedig, amint együtt elhagyják a szállót másnap reggel, illetve amint beszállnak a szálloda előtt az elnöki limuzinba.

Sem Klaus, sem az elnöki hivatal nem volt hajlandó kommentálni akkor a bulvárlap jelentését. Közben olyan találgatások is szárnyra kaptak a bulvársajtóban, hogy az elnöki barátnő teherbe esett Klaustól, ám erről végképp nem hajlandók nyilatkozni az elnöki hivatalban.