Robbantottak a Bush-Putyin-csúcs után Szocsiban

Vágólapra másolva!
Egy rendőr megsérült egy robbanásban, ami az oroszországi Szocsiban történt. A fekete-tengeri üdülővárosban nem sokkal a robbanás előtt tárgyalt egymással Vlagyimir Putyin orosz és George Bush amerikai elnök.
Vágólapra másolva!

Pokolgép robbant vasárnap este Szocsiban, nem sokkal George Bush amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök csúcstalálkozója után. A detonációban súlyosan megsebesült egy rendőr. Az orosz sajtó szerint egy helyi lakos Szocsi egyik mozijánál egy pad alatt gazdátlan táskára figyelt fel. A robbanás a tárgy szemlézése közben történt, az eljárást végző rendőr súlyosan megsebesült: mindkét karját amputálni kellett csuklójánál, ezenkívül hastáji sebesüléseket is szenvedett. A hatóságok vizsgálják, hogy milyen robbanószerkezet lépett működésbe.

A robbanás nem sokkal azután történt, hogy befejeződött Szocsiban az orosz-amerikai csúcstalálkozó a város peremén található Putyin-villában. A detonáció idején George Bush már nem volt a fekete-tengeri üdülővárosban. 2014-ben Szocsiban tartják a téli olimpiát. A város alig néhány órás útra van Csecsenföldtől, ahol a lázadók időnként pokolgépes támadásokat hajtanak végre az orosz biztonsági erők ellen.