Kiszabdították a túszul ejtett iraki egyetemistákat

Vágólapra másolva!
Néhány órával elrablásuk után kiszabadították azt a 42 iraki egyetemistát, akiket ismeretlen fegyveresek ejtettek túszul vasárnap Moszul városának közelében. A fiatalok kiszabadítását az iraki kormányerők - a szövetségesek nélkül - egyedül oldották meg - írja a BBC.
Vágólapra másolva!

Az iraki kormányerők néhány órával az elrablásuk után kiszabadították azt a 42 iraki egyetemistát, akiket vasárnap reggel ejtettek túszul ismeretlen fegyveresek az észak-iraki Moszul közelében - közölte Ninive tartomány rendőrségi szóvivője. Hálid Abdul-Szattar elmondta, hogy a kiszabadított fiatalokat visszaszállították az egyetemre.

A túszejtés során kialakult tűzharcban három egyetemista megsérült - tette hozzá a szóvivő. A támadók kiléte továbbra is ismeretlen. Az akciót teljes egészében az iraki biztonsági erők oldották meg, a kiszabadításukban a szövetségesek nem vettek részt - írja a BBC.

Vasárnap reggel ismeretlen támadók két buszt állítottak meg egy Moszultól délre fekvő faluban. Az egyik járműnek sikerült egérutat nyerni, de a másikon utazó 42 egyetemista fiút néhány órára fogságba esett.