Londonban meggyilkoltak egy magyar cselgáncsklasszist

Vágólapra másolva!
Londonban meggyilkolták Bujkó Tamás magyar cselgáncsozót, aki a 80-as években háromszor állhatott világbajnoki dobogóra. Egy másik magyar állampolgárt érintő gyilkossági ügyben is nyomoznak a rendőrök Nagy-Britanniában. Egy Glasgow-ban meggyilkolt magyar buszsofőr támadói felett a jövő héten hirdetnek ítéletet.
Vágólapra másolva!

A judoinfo.hu internetes oldal sajtóinformációkra hivatkozva számolt be arról, hogy Bujkó Tamás, az 1988-as szöuli olimpia ötödik helyezettje március 21-én, Londonban életét veszítette gyilkosság áldozataként. A 45 esztendős dzsúdós megölésével egy 36 éves magyar férfit gyanúsít az angol rendőrség.

A Scotland Yard szombaton megerősítette, hogy március 21-én, az egyik londoni metróállomáson, brutális módon megöltek egy magyar állampolgárt, és hogy ebben az ügyben egy magyart vettek őrizetbe. Ugyanakkor arra hivatkozva, hogy folyamatban lévő nyomozásról van szó az MTI-nek nem erősítették meg, hogy Bujkó Tamás lenne a metróállomáson elkövetett gyilkosság áldozata.

Az Újpesti Dózsa egykori sportolója az 1983-as moszkvai vb-n ezüstérmet nyert, míg két évvel később Szöulban, majd 1987-ben Essenben ugyancsak bronzérmes lett. Nyert junior Európa-bajnokságot (1981, San Marino), felnőtt Eb-bronzérmet (1987, Párizs), Jóakarat Játékok-bronzérmet (1986, Moszkva), két Hungária-kupát (1985, 1986) és egy felnőtt magyar bajnokságot (1986). Sportolói karrierjét 1988-ban, a szöuli ötödik helyezés után, mindössze 26 esztendősen befejezte.

Magyar lehetett egy essexi késelés áldozata is

Az Essex grófságbeli rendőrség szombaton adott hírt a legutóbbi esetről, amely a hét közepén történt Harlow kisváros Radlett nevű negyedében. A beszámoló szerint a rendőröket egy verekedéshez hívták ki. A helyszínen rengeteg vért, majd nem sokkal később egy holttestet találtak.

A helyi rendőrség illetékese szombaton az MTI-nek csak annyit mondott, hogy az áldozat külföldi állampolgár. Nem cáfolta ugyanakkor a BBC értesülését, miszerint magyar állampolgárról van szó.

Az essexi rendőrség szemtanúk beszámolói alapján egy fekete, Seat típusú gépkocsit keresett, amely a helyszínről az incidens után nagy sebességgel elhajtott. A nyomozás során őrizetbe vettek, és szombaton a chelmsfordi rendőrbíróságon gyilkossággal vádoltak meg egy 27 éves raktári dolgozót, aki szintén Essex grófságban lakik. Az áldozaton időközben elvégzett halottkémi szemle megállapította: a halált több késszúrás okozta.

A jövő héten várható ítélethozatal a skóciai Edinburghban egy korábbi olyan esetben, amelynek szintén magyar állampolgárságú volt az áldozata. Sípos Istvánt, aki a nyugat-skóciai Glasgow nagyváros tömegközlekedésében dolgozott buszsofőrként, tavaly nyáron ölték meg. Két helybeli fiatalember pénzt vagy kábítószeres cigarettát kért a társaságban tartózkodó fiatal sofőrtől, aki azonban közölte, hogy ilyen cigarettája nincs. Erre a gyanúsítottak többször megszúrták. Sípos István belehalt sérüléseibe. A támadók, akiket néhány órán belül elfogtak, elismerték bűnösségüket; ügyükben kedden születik ítélet az edinburghi felsőbíróságon.