Kirúgják a kanos külügyminisztert Finnországban

Vágólapra másolva!
Pajzán sms-ek miatt kell távoznia posztjáról Ilkka Kanerva finn külügyminiszternek. A politikus egy finn erotikus-táncosnőnek küldözgetett üzeneteket, legalább 150-200 alkalommal. Kanerva sokáig tagadott, de aztán beismerte, hogy ő küldte az üzeneteket. Karrierjének feltehetően az vetett véget, hogy egy bulvárlap kedden 24-et közzé is tett az sms-ek közül.
Vágólapra másolva!

Elmozdítja posztjáról Ilkka Kanerva finn külügyminisztert pártja, miután kiderült, hogy pajzán sms-ekkel ostromolt egy erotikus-táncosnőt. Jyrki Katainen pénzügyminiszter szerint Kanerva nem maradhat a külügyminiszteri poszton, "miután nem élvezi azt a bizalmat és általános tiszteletet, amely lehetővé tenné munkája folytatását". Katainen azt mondta, nehéz szívvel hozta meg döntését, miután Kanerva a barátja, és "külügyminiszteri teendőit példamutatóan látta el".

Kanerva a telt idomú szőke hölgy erre vonatkozó nyilatkozatait eleinte még tagadta, de három hete, egy brüsszeli külügyminiszteri tanácskozás szünetében végül beismerte a pajzán sms-eket. Az Egyesült Államokban élő, 29 éves Johanna Tukiainen szerint a 60 éves Kanerva 150-200 sms-t küldött neki, amióta január végén Lappföldön találkoztak.

A közvéleménytől múlt héten kért bocsánatot Kanerva. Miniszteri pályafutását feltehetően az pecsételte meg, hogy a Hymy című finn bulvárlap kedden közzétett 24-et a tolakodó üzenetekből. Sms-eivel ugyan Kanreva vélhetően nem hágott át semmilyen törvényt, és partnere is elfogadta bocsánatkérését, ítélőképessége és hitele azonban széles körben megkérdőjeleződött. Ráadásul a családapa nem először téved ingoványos talajra, 2005-ben már sikerült felkeltenie a sajtó figyelmét fiatal topmodelleknek küldött üzeneteivel.