Négymillió eurós fegyveres rablás Koppenhágában

Vágólapra másolva!
Mintegy 30 millió dán korona zsákmánnyal (kb. 4 millió euróval) távoztak kedden azok az álarcos, fegyveres rablók, akik Koppenhága külvárosában kifosztottak egy készpénztárolót.
Vágólapra másolva!

A hat rabló puskákkal és géppisztolyokkal felszerelkezve, egy villás targonca segítségével hatolt be a glostrupi raktárba. Miután sakkban tartották a biztonsági személyzetet, lengyel rendszámú gépkocsikon távoztak. Hogy az üldözést késleltessék, két kilogrammnyi plasztik robbanóanyaggal töltött táskát hagytak a helyszínen, távozáskor pedig nagyméretű fémszögeket szórtak ki autóikból. A tetthelyre érkező négy rendőrkocsinak ki is lyukasztották a gumijait.

Ha a zsákmány nagysága megerősítést nyer, ez lesz minden idők második legnagyobb értékű dániai rablása. A legnagyobb fogást 2000-ben könyvelhette el egy rablóbanda, amikor egy pénzszállítóból 41 millió koronát lopott el.

Mivel az akció elkövetési módja hasonló volt a közelmúltban Svédországban elkövetett bankrablásokéhoz, a két ország hatóságai kapcsolatba léptek egymással.