Hátizsákos férfi bénította meg a Heathrow-t

Vágólapra másolva!
Csütörtökön egy időre lezárták a londoni Heathrow repülőtér egyik kifutópályáját, amelyre egy férfi rohant be. A behatolót az éppen a helyszínen gyakorlatozó rendőrök pillanatok alatt elfogták. A Heathrow forgalmában azonban hatalmas fennakadás keletkezett.
Vágólapra másolva!

Lezárták egy időre csütörtökön a londoni Heathrow repülőtér egyik kifutópályáját, amelyre berohant egy férfi. A rendőrség szerint a férfi a kerítésen átmászva az éppen felszállásra használt északi pályára hatolt be. A pályát azonnal lezárták, a behatolót pedig a Scotland Yard fegyveres, kutyás rendőri osztaga őrizetbe vette.

A repülőtéren éppen biztonsági gyakorlatot tartott a Scotland Yard, tekintettel arra, hogy a most elkészült ötödik terminált pénteken II. Erzsébet királynő avatja fel, így a rendőrök azonnal az incidens helyszínén voltak. A férfinél két hátizsák volt, amiket a pályán eldobott. A csomagokban a rendőrségi beszámolók szerint nem találtak veszélyes anyagot.

Az érintett kifutópályát késő délután részlegesen ismét megnyitották, a Heathrow forgalmában azonban így is hatalmas fennakadás keletkezett, és több járatot már töröltek is. A Heathrow-ról a British Airways (BA) közlekedtet járatokat Budapestre. Az esti BA-gép menetrendszerinti indulási időpontja helyi idő szerint 18:30 óra, a repülőtér kora este nem jelezte, hogy ezt a járatot törölték volna.