Három évet kapott a német pedofil pap

Vágólapra másolva!
Pedofília vádjával az illetékes regensburgi körzeti bíróság csütörtökön hároméves börtönbüntetésre ítélt egy volt katolikus papot. A tetteit beismerő, visszaeső pedofilra büntetése letöltése előtt meghatározatlan idejű pszichiátria vár.
Vágólapra másolva!

A 40 éves Heinrich K., a Regensburg melletti kis falu, Riekofen korábbi katolikus lelki pásztora a vád szerint éveken keresztül szexuális bűncselekményeket követett el egy ministráns fiú ellen. A pedofil bűncselekmény-sorozat kezdetekor a fiú 11 éves volt.

A hivatásának gyakorlása alól a botrány kirobbanásakor felmentett pap a bíróság előtt részletes beismerő vallomást tett. Egy szakértői jelentés szerint egyértelmű bizonyítást nyert, hogy Heinrich K. pedofil hajlamokkal rendelkezik, személyiségi zavarok miatt azonban csak korlátozottan tekinthető bűnösnek.

A regensburgi bíróság ezért úgy rendelkezett, hogy a volt riekofeni papot előbb meghatározatlan idejűnek mondott, de minimálisan négy évig tartó, zárt osztályon történő pszichiátriai kezelésnek vetik alá.

A vád szerint Heinrich K. tettének súlyát növelte, hogy a korábbi katolikus pap "visszaeső bűnösnek" számított. 1999-ben próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélték, mert erőszakot követett el egy akkor 12 éves fiúval szemben. A próbaidő 2003-ban történt lejártáig nem dolgozhatott volna gyermekekkel, illetve fiatalokkal, ezt a rendelkezést azonban az illetékes egyházi hatóságok a vád szerint figyelmen kívül hagyták.

A volt papot 2007 augusztusában vették őrizetbe. A mostani vád alapján 22 rendbeli szexuális bűncselekményt követett el.