Rendőrök várták a hazatérő volt thai kormányfőt

Vágólapra másolva!
A hívei mellett rendőrök és kommandósok várták a bangkoki repülőtéren a száműzetésből hazatérő volt thai miniszterelnököt. A hatalommal való visszaéléssel vádolt politikust rögtön őrizetbe vették.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön megérkezett repülőgépen Bangkokba Hongkongból, 17 hónapi száműzetés után Thakszin Sinavatra, a megbuktatott korábbi thaiföldi miniszterelnök. A rendőrség azonnal őrizetbe vette.

Az 58 éves milliárdos politikust a 2001-2006 közötti hivatali időszakában elkövetett vesztegetéssel és hatalommal való visszaéléssel vádolják. Ugyancsak vád alá helyezték Thakszin feleségét, akinek többek között egy 2003-ban végrehajtott törvénytelen ingatlan-tranzakciót rónak fel.

A volt thaiföldi kormányfőt több mint tízezer lelkes híve fogadta a bangkoki nemzetközi repülőtéren. Több ezer rendőrt, köztük kommandósokat is kivezényeltek fogadására.

Thakszint a thaiföldi legfelsőbb bíróság mintegy 20 perces kihallgatás után 8 millió baht (kb. 250 ezer dollár) óvadék ellenében szabadlábra helyezte, ugyanakkor nem hagyhatja el a törvényszék jóváhagyása nélkül az ország területét. A volt miniszterelnök elleni per első tárgyalási napját március 12-re tűzték ki.