Madárinfluenzás lett egy 4 éves egyiptomi kislány

Vágólapra másolva!
Egy négy éves kislány a negyvennegyedik madárkóros fertőzött Egyiptomban. Eddig 19-en haltak meg a betegségtől az észak-afrikai országban, egy kivételével mind nők.
Vágólapra másolva!

Egyiptomban egy újabb madárinfluenzás megbetegedést regisztráltak, ez volt a 44-ik a sorban - jelentette a Mena egyiptomi hírügynökség az egészségügyi minisztérium közleményére hivatkozva.

Az újabb beteg egy 4 éves kislány el-Minja tartományból. Jelenleg egy kairói kórházban ápolják, állapotát az orvosok közepesen súlyosnak minősítik.

Mióta Egyiptomra 2006 februárjában átterjedt a madárinfluenza vírusának H5N1-es, emberre is veszélyes altípusa, már 19 halálos áldozata volt a fertőzésnek. Valamennyien háziszárnyastól betegedtek meg, melyet házuk udvarán vagy éppen a lakóépületben tartottak.

Figyelemre méltó, hogy az áldozatok között csak egy férfi van, a többiek mind nők. A gyerekek általában leküzdik a fertőzést és meggyógyulnak. Eddig csak egy 10 éves kislány halt bele a betegségbe. A madárinfluenza egyiptomi áldozatai zömükben 16 és 30 év közötti nők.

Tavaly 25, 2006-ban pedig 18 madárinfluenza-megbetegedést regisztráltak Egyiptomban.