Magyar "ál-lomtalanítók" röpcéduláztak Ausztriában

Vágólapra másolva!
Az osztrák Klosterneuburg önkormányzata szerint magyar ál-lomtalanítók röpcéduláztak városukban. A hatóság óva intette a lakosságot a gyűjtögetőktől, és felhívta a figyelmet arra, hogy a kidobásra szánt lomok miatt komoly köztisztasági problémák adódhatnak. A hirdetést feladók ugyanis csak az értékesíthető darabokat viszik el.
Vágólapra másolva!

Az ausztriai Klosterneuburg önkormányzata kedden felhívásban figyelmeztette a város lakóit, hogy a március másodikára meghirdetett lomtalanítást nem a hatóság rendelte el. Az ál-hírdetést ismeretlen magánlomgyűjtők találták ki.

A Bécs közelében fekvő festői településen korábban röpcédulák jelentek meg azzal a szöveggel, hogy lomtalanítás lesz. Az önkormányzat azonban nem tudott semmiféle községi nagytakarításról, ellenben tudomására jutott, hogy a szervezkedés mögött magyar lomgyűjtők állnak. A hirdetményeket ők aggatták ki.

A hatóság óva intette tőlük a lakosságot, és felhívta a figyelmet arra, hogy komoly köztisztasági problémák adódhatnak abból, ha kirakják az utcára a kidobásra szánt tárgyaikat. A magánlomgyűjtők ugyanis csak azokat viszik el, amelyekről feltételezik, hogy hasznosítani tudják őket. A többit otthagyják a házak előtt, közterületen heverni. Az osztrák sajtóban időről időre felbukkannak hasonló történetek arról, hogy külföldi - köztük magyar - lomgyűjtők járják az országot, és itt vagy ott lomtalanítási akciót szerveznek.