Elhalasztották Berlusconi perét

Vágólapra másolva!
Az áprilisi választások utánra halasztották Berlusconi perét, akit többek között adócsalással vádolnak egyik tévés vállalkozásával kapcsolatban. Így egészen addig nem folytatódik az ügy, amíg a politikus kampányol.
Vágólapra másolva!

A milánói bíróság hétfőn felfüggesztette a parlamenti választásokra készülő Silvio Berlusconi perét. A bíróság elfogadta az egykori miniszterelnök kérelmét, miszerint a Mediaset tv-birodalmat érintő bírósági tárgyalást halasszák el, amíg a milliárdos politikus az áprilisi választásokat megelőző kampányban vesz részt.

Berlusconit adócsalással vádolják a Mediaset által megvásárolt amerikai filmek vetítési jogával kapcsolatban, a többi ellene felhozott, még súlyosabb vádat elévülés miatt ejteni kellett. A politikus ügyvédei a múlt héten hasonló kérelmet nyújtottak be a bírósághoz egy másik milánói korrupciós ügy kapcsán, de abban még nem született döntés.

Berlusconinak több kétes megítélésű ügye volt milánói üzleti vállalkozásaival összefüggésben. Ezekben eddig vagy fölmentő ítélet született, vagy az ügyeket elévülés miatt ejtették a bíróságok. Az egykori miniszterelnök minden esetben az ártatlanságát bizonygatta.