Sarkozy beszólt egy kötekedő bámészkodónak

Vágólapra másolva!
Nicolas Sarkozy francia államfő szóváltásba keveredett egy kötekedő látogatóval a párizsi 45. Nemzetközi Mezőgazdasági Szakkiállításon. Az elnök mosolyogva "baromnak" nevezte a bámészkodót, aki nem fogadta el odanyújtott kezét. Az esetről videófelvétel készült.
Vágólapra másolva!

Néhány óra alatt közel 100 ezren töltötték le a Le Parisien című napilap internetes oldaláról azt a 45 másodperces felvételt, amely Nicolas Sarkozy francia államfő szóváltását örökítette meg egy látogatóval a párizsi 45. Nemzetközi Mezőgazdasági Szakkiállításon.

Sarkozy elnökként először tett látogatást szombaton a francia gazdák legjelentősebb éves találkozóján, ahova egy hét alatt 600 ezer látogatót várnak a szervezők. Megnyitó beszéde előtt az államfő szokásához híven óriási kísérettel vonult végig a tömegen. A legjelentősebb videómegosztó portálokra is feltett felvételen jól látható és hallható, hogy Sarkozy örömmel nyújtja kezét a látogatók felé, amikor egy idősebb úr odaszól neki: "Na ne, ne érj hozzám!". Sarkozy válasza: "Akkor húzz el innen!" Mire a bámészkodó így szólt: "Még bepiszkítasz." A továbbra is mosolygó elnök replikája: "Akkor húzz el, te szerencsétlen barom!".

Az esti tévéhíradók által is lejátszott felvételt az elnöki hivatal nem kívánta kommentálni.

Nem ez volt az első eset, hogy az államfő szóváltásba keveredett. Tavaly novemberben az olajár emelkedése miatt a több állami támogatást követelő bretagne-i halászoknál tett látogatásakor egy 21 éves tengerész a bresti halpiacról lekiabálva sértegette az arra vonuló elnököt. Amikor Sarkozy azt kérte a fiatalembertől, hogy menjen le és beszéljék meg a dolgot, az illető azt válaszolta: "Nem éri meg, mert ha lemegyek, lefejellek". Ezek után elindult lefelé, de a biztonsági őrök feltartóztatták.

Julien Guillamet azonban januárban a halászokat képviselő delegáció tagjaként meghívást kapott az Elysée-palotába, ahol nyugodtabb körülmények között rendezhette nézeteltéréseit az államfővel.