Kidobták szállodájából a Mohamed-karikatúra rajzolóját

Vágólapra másolva!
Biztonsági rizikónak látták alkalmi búvóhelyén, egy szállodában az elhíresült Mohamed-karikatúra rajzolóját. A hotel vezetése felszólította az idős férfit és feleségét, hogy távozzanak.
Vágólapra másolva!

Nemkívánatos vendéggé nyilvánították, ezért el kell hagynia alkalmi lakóhelyét, egy dániai szállodát a Mohamed-karikatúrák egyik alkotójának.

A 73 éves Kurt Westergaard kedden a DR rádióadónak elmondta: a hotel vezetősége "biztonsági rizikót" lát a személyében, ezért távozásra szólította fel. A rajzoló és a felesége a hét közepétől kezdve hajléktalan lesz, mivel halálos fenyegetések miatt a lakásukba sem térhetnek vissza. Otthonukat még tavaly novemberben voltak kényetlenek elhagyni, éppen a fenyegetések hatására.

Westergaard volt az egyik rajzolója a 2005 végén világszerte nagy visszhangot keltő Mohamed-karikatúráknak. Ő készítette azt a gúnyrajzot, amely meggyújtott kanócú bombával a turbánja alatt ábrázolta az iszlám hit prófétáját.

A dán rendőrség egy hete vett őrizetbe három arab származású férfit, akik összeesküvést szőttek Westergaard meggyilkolására. Két tunéziai állampolgár azóta is őrizetben van, a harmadikat, egy marokkói születésű dán állampolgárt viszont időközben szabadlábra helyezték.