Elhagyott kocsiból került elő a lopott Van Gogh

Vágólapra másolva!
Egy elhagyott autóban bukkantak rá a svájci rendőrök az eurómilliókat érő Van Gogh- és Monet-képre. A festményeket nemrég lopták el egy zürichi múzeumból.
Vágólapra másolva!

Két festményt találtak meg a svájci rendőrök hétfőn abból a négyből, amelyet kilenc nappal korábban loptak el a zürichi Bührle-múzeumból. Az egyik Van Gogh alkotása, a másik egy Monet-kép. Degas és Cézanne egy-egy ellopott műve még mindig nem került elő.

A festményeket egy elhagyott gépkocsiban találták meg hétfőn este Zürichben. Monet Pipacsok Vétheuilnél és Van Gogh Virágzó gesztenyefa című képe jó állapotban van, a múzeum igazgatója azonosította őket.

A négy kép összesített értékét 112 millió euróban adták meg a szakértők. Legalább két évtizede nem volt ilyen nagy műkincsrablás Európában.

A zürichi Bührle-gyűjtemény az impresszionista és a posztimpresszionista irányzat képeinek egyik leggazdagabb európai magángyűjteménye.

A lehetséges tettesekről a rendőrség nem közölt semmit. Közvetlenül a rablás után azt mondták róluk, hogy hárman voltak, az egyikük szláv akcentussal beszélt németül.