Öt emberrel végzett Illinoisban egy egyetemi ámokfutó

Vágólapra másolva!
Lövöldözés volt csütörtökön egy amerikai egyetemen, a Chicago közelében lévő Dekalbban. A fiatal ámokfutó öt embert ölt meg egy zsúfolt előadóteremben, majd magával is végzett.
Vágólapra másolva!

Hat ember meghalt, tizenhatan megsebesültek, amikor lövöldözés tört ki csütörtökön a Chicagótól 100 kilométerre nyugatra fekvő Northern Illinois Egyetemen. A diákokra egy fekete ruhába öltözött fegyveres nyitott tüzet kora délután egy előadóteremben, pár perccel az óra vége előtt, a terem előadói emelvényéről.

Egy vadászpuska és két kézifegyver volt nála. A diákok sikoltozva rohantak a kijáratok felé, de a vérengzés szinte pillanatok alatt véget ért, miután az ámokfutó fiatal önmagával is végzett.

A teremben levő egyik diák szerint a fegyveres csak egy irányba, a diákok egy csoportja felé lőtt, mintha tudta volna, kit akar eltalálni. Összesen 162 első és másodéves oceántudományi szakos egyetemista volt az előadóban.

A 25 ezer diáknak otthont adó campus területén, Dekalbban aznap leállították az oktatást. A rendőrség szerint a lövöldöző nem az egyetem diákja volt, és tettének indítéka nem ismert.

Az illinosi-i vérengzés a negyedik iskolai lövöldözés volt az Egyesült Államokban egy héten belül. Múlt pénteken egy lány lelőtte két diáktársát, majd saját életét is kioltotta a Louisianai Műszaki Egyetemen Baton Rouge-ban. Hétfőn a Tennessee állambeli Memphisben egy 17 éves diák lőtt rá egy osztálytársára, aki súlyosan megsebesült. Ugyanaznap a kaliforniai Oxnardban egy gimnáziumi lövöldözésben egy 15 éves áldozat agyhalál állapotába került.