Kiszabadultak a túszok az olasz óvodából

Vágólapra másolva!
Sikerült elfogni azt a késsel fenyegetőző férfit, aki elbarikádozta magát egy délolasz óvodában. Legalább egy tucat gyerek és tanár volt vele az épületben, de valamennyien sértetlenül kiszabadultak. A túszejtő 500 ezer eurót követelt, és bírósági ítéletekre panaszkodott.
Vágólapra másolva!

Elfogták és őrizetbe vették azt a 32 éves férfit, aki tizenegy gyermeket és egy tanárt túszul ejtve elbarikádozta magát Dél-Olaszországban, egy Reggio Calabria-i óvodában. Valamennyi túsz sértetlenül kiszabadult, a rendőrök harc nélkül fogták el a férfit, aki valószínűleg pszichikai betegségben szenved.

A La Repubblica című olasz lap szerint legalább egy tucat, 3-6 éves halálra rémült gyerek és néhány tanár volt az épületben. A benn rekedt gondozó próbálta lenyugtatni a gyerekeket, de az olasz lap szerint a kicsik rémültek. Megölöm a gyerekeiteket" - mondta a férfi, aki a La Reppublica szerint tájszólással beszélt. A férfi 3 és fél óra egyezkedés után 5 gyereket elengedett, de másik 9-et továbbra is fogva tart.

A La Repubblica szerint egy "Körjáték" nevű magánóvodában barikádozta el magát a férfi, aki csak egy sniccert használt fegyverként. A túszejtő 500 000 eurót (mintegy 130 millió forintot) akart, illetve néhány bírósági ítéletet kifogásolt. Az egyikben állítólag eltiltották gyerekének láthatásától válása után.

Az olasz lap szerint azonban a férfi zavart, se házas nem volt soha, se gyereke nincs. A La Repubblica beszélt a férfi több ismerősével is, akik szerint a túszejtő mindig is nyugodt volt, de látszott rajta, hogy instabil. "Ügyes fiú" - mondta róla egy idős nő, aki az óvoda közelében lakik. A férfi követelt egy kézikamerát is a Rai nevű olasz tévétársaságtól. Követeléseit az üvegen át, ordítva közölte a rendőrökkel.

Az AP hírügynökségnek egy rendőrtiszt azt mondta: megpróbálták rávenni a férfit, hogy hagyja el az épületet. Az óvoda előtt a bent lévő gyerekek szülei és bámészkodók gyűltek össze.