Orosz bombázókat tartóztattak fel amerikaiak

Vágólapra másolva!
Amerikai vadászgépek tartóztattak fel két orosz bombázót a Csendes-óceánon, miután azok megközelítették az Egyesült Államok egyik hadihajóját. Az esetnek valószínűleg nem lesznek következményei, de az oroszok és az amerikaiak között már a mostani incidens nélkül is érezhető a katonai feszültség.
Vágólapra másolva!

Két orosz nehézbombázó repülőgép szombaton megközelítette az amerikai Nimitz hadihajót a Csendes-óceánon - közölték amerikai tisztviselők hírügynökségekkel. Miután az amerikaiak szerint a bombázók veszélyesen közel kerültek, felszállt négy F/A-18-as vadászgép, feltartóztatta az oroszokat és távozásra kényszerítette őket.

Nem tudni, hogy amerikai részről tiltakoztak-e az incidens miatt Moszkvánál, de az esetnek valószínűleg nem lesz különösebb következménye - írja az MTI. Orosz részről egyelőre nem kommentálták a történteket.

A BBC emlékeztet arra, hogy Oroszország és az Egyesült Államok között katonai szempontból is nőtt a feszültség az utóbbi időben. Moszkva nehezményezi, hogy az amerikaiak rakétavédelmi rendszert akarnak telepíteni Kelet-Európába. Washington állítja, hogy ez nem az oroszok ellen irányul, de ezt ők nem fogadják el.