Felrobbant egy bombagyártó molla

Vágólapra másolva!
Bombakészítlés közben halt meg egy molla Afganisztán déli részén. A férfi - akinek két fia és több segítője is odaveszett - állítólag kapcsolatban állt a tálibokkal, és merényletre készült.
Vágólapra másolva!

Pokolgép készítése közben életét vesztette egy molla, két 15 év alatti fia és további két férfi, akik a robbanószerkezet összeszerelésében segítettek neki. A detonáció Hilmend afgán tartományban történt. Abdul Vaszai molla felesége súlyosan, egyik lányuk könnyebben megsérült a vasárnap éjjeli robbanásban - mondta Mohammad Huszein Andival tábornok, tartományi rendőrfőnök. A vallási vezető és a vele lévő férfiak kapcsolatban álltak a tálibokkal, és merényletre készültek, de erről többet nem közölt a rendőrfőnök.

Ugyancsak hétfőn NATO-katonák lelőttek a nyugati Farah tartományban egy afgán civilt, akinek járműve túl közel hajtott a katonák konvojához. A nemzetközi biztonsági erő (ISAF) szerint a katonák először jelzéseket küldtek az autónak, hogy ne közelítsen, majd figyelmeztető lövést adtak le. Az afgán rendőrség utóbb arról tájékoztatta az ISAF-ot, hogy a lövés gellert kapott, megölte a gépkocsi utasát, sofőrjét pedig megsebesítette.