Hatalmas tűz pusztított Londonban

Vágólapra másolva!
Tűz ütött ki szombat éjjel London északi részén, a turisták által kedvelt Camden Town városnegyed piaci részében. A tüzet közel száz tűzoltó fékezte meg. A szerencsétlenségben nem sérült meg senki. Nem lehet tudni, hogy gyújtogatás, vagy baleset okozta-e a tűzet.
Vágólapra másolva!

Súlyos tűzvész pusztított szombat éjjel London északi részén, a turisták által kedvelt Camden Town városnegyed piaci térségében. A lángok a Camden Market hat nagy szabadtéri, illetve fedett piacának egyikében, a Canal Marketen csaptak fel. A tűzvészben leégett több, áruval teli raktárhelyiség, valamint a környék egyik legnépszerűbb, művészek által látogatott pubja, a Hawley Arms is.

A szombat este kitört tűzzel az éjszaka folyamán száz tűzoltó küzdött. A lángokat vasárnap kora hajnalra sikerült megfékezni. A rendőrség a környékbeli vendéglátóhelyeket kiürítette, számos lakóházzal együtt. Az éjszakát több tucatnyi helyi lakos a kerületi tanács által sebtében létrehozott közösségi szálláshelyen, illetve szállodákban töltötte.A negyedbe bevezető utakat lezárták, a környéket még vasárnap sem lehetett megközelíteni.

Az első jelentések arról szóltak, hogy többen az égő épületekben rekedhettek, de ezt sem a tűzoltóság, sem a mentőszolgálat nem erősítette meg. A londoni tűzoltóság szóvivője a BBC-nek azt mondta: nincs tudomása arról, hogy bárki is megsérült volna a tűzben. A Scotland Yard szóvivője vasárnap közölte: a rendőrség egyelőre nem ismeri a tűzvész okait, így azt sem lehet tudni, hogy esetleg gyújtogatás történt-e.

A számtalan üzlettel, kulturális intézményekkel, pubokkal, éttermekkel teli, világszerte ismert bohém londoni városrészt egy-egy hétvégén több százezer, esetenként akár félmillió vendég is felkeresi. A Camden Market a hat legnépszerűbb brit turistacélpont egyike. Szombat este különösen nagy volt a forgalom a negyedben, mivel a Londonban élő több tízezer új-zélandi hazája nemzeti napját ünnepelte, az egész városban tömegrendezvényeket tartva.