Vágólapra másolva!
XVI. Benedek pápa áprilisban ötnapos látogatást tesz az Egyesült Államokban. Pápaként először utazik a tengerentúlra. Katolikus egyházfő kilenc éve nem járt az USA-ban.
Vágólapra másolva!

A Vatikán pénteken hivatalosan is megerősítette, hogy XVI. Benedek pápa április 15. és 20. között Washingtonba és New Yorkba látogat.

A katolikus egyházfő április 15-én érkezik majd Washingtonba, ahol a tervek szerint három napot tölt el, ahonnan New Yorkba megy, és az ENSZ székhelyére is ellátogat. A pápai látogatás hírét korábban az amerikai püspöki konferencia jelentette be.

Joseph Ratzinger, aki pápaként első alkalommal látogat az Egyesült Államokba, az amerikai vizit alatt ünnepli majd 81. születésnapját és pápaságának harmadik évfordulóját. XVI. Benedek júliusban az ifjúsági világnap alkalmából Ausztráliába utazik, szeptemberben pedig a franciaországi Lourdes-ba látogat el.

Legutóbb II. János Pál pápa járt az Egyesült Államokban. A szentatya kilenc éve Mexikóból hazafelé látogatta meg Bill Clinton akkori amerikai elnököt.