Leszerelő brit katonák garázdálkodtak Cipruson

Vágólapra másolva!
Kilenc brit katona ellen emeltek vádat Cipruson, mert a leszerelésüket ünneplő bakák szétverték egy tengerparti szórakozóhely berendezését. Az incidens során több helyi lakost is molesztáltak. A brit hadsereg szóvivője szerint évek óta nem történt hasonló eset.
Vágólapra másolva!

A ciprusi rendőrség kilenc leszerelés előtt álló brit katona ellen emelt vádat vasárnap, mert szétvertek egy kocsmát a ciprusi Larnaka városábab. A bakák akár hét év börtönt is kaphatnak.

A szórakozó társaság mintegy húsz tagja péntek éjjel feldúlta és kifosztotta Ajía Napa fürdőhely Bedrock nevű bárját, és megverte az ellenszegülőket. Egy embert koponyatöréssel szállítottak kórházba. A ciprusi brit haderők szóvivője szerint a szigeten állomásozó katonák és a helyi civilek között évek óta nem volt hasonló incidens.

A katonák közül többen Afganisztánban vagy Irakban szolgáltak korábban. "Ha a brit katonák együtt vannak, azt hiszik, hogy övék az egész világ. Az egyik barátomat mankóval verték, és betörték az orrát. Három órát töltött kórházban, és 22 öltéssel kellett összevarrni az arcát" - mondta a bár tulajdonosa.